Смути “Детокс”

  • шепа спанак
  • корен от джинджифил (1-2см)
  • 1/2 банан
  • 1 ч.л пшенична трева
  • прясно изцеден сок от грейпфрут
  • прясно изцеден лимонов сок (половин или един лимон)
  • няколко кубчета лед (опция, която е доста добра е тези горещи дни)

Смесете всичко в блендер и се насладете на този свежест! 💚

Натуропатията или детоксикацията е малко позната природна наука, използвана в продължение на векове от стотици хиляди човешки същества и животни по целия свят. Тя действително възвръща здравето и жизнеността на физическото, емоционалното и ментално тяло. Детоксикацията включва науките химия, биохимия (моят любим предмет, по който не пропусках лекции), ботаника и физика. За мен детоксикацията представлява сърцевината на истинското лечение и би трябвало да се намира в основата на съвременната медицина, но за съжаление е малко забравена в нашия “свят на лечение”.

Детоксикацията е система за излекуване чрез насочване към причината за болестта. Та включва разбирането, че тялото е лечителят и в основата на излекуването лежи енергията. Тя е резултат от това, което ядем, пием, дишаме, поставяме върху кожата си, това, което мислим и чувстваме. Това са шестте начина, по които си осигуряваме здраве и жизненост или болести и безсилие.

В днешното смути има пшенична трева, която за мен е задължителна по време на детоксикация.Тя детоксикира черния дроб и кръвта, неутрализира химическите замърсители от околната среда. Има високото съдържание на хлорофил снабдява кръвта с кислород. Спомага за намаляване на вредните ефекти на радиация, благодарение на ензим с противовъзпалително съединение. Може да я прибавяте към смутитата си или да си приготвяте напитка, която да включва 1 ч.л пшенична трева, прясно изцеден сок на 1 лайм или лимон и 500-750 мл вода. Изпийте я наведнъж сутрин или през целия ден.